Køb en krone for 50 øre

Baggrunden for ValueBuilding er det tyske marked for anparter i allerede veletablerede ejendomsfonde. Dette marked er undereksponeret, fordi tyske udbydere fokuserer mere på at udbyde nye fonde frem for at facilitere handel i etablerede fonde, hvilket har skabt en ubalance i markedet. Andele i etablerede fonde prissættes derfor langt under den reelle markedsværdi af den bagvedliggende ejendom. Typisk er der en kurs/indre værdi mellem 0,5 og 0,8 – populært sagt er det altså muligt at købe en krone for helt ned til 50 øre.

ValueBuilding kan sammenlignes med de populære valueaktier, hvor det vurderes at virksomhedens bagvedliggende værdi ikke afspejles i den aktuelle kurs, og derfor rummer aktierne store værdier for investorer, der tænker langsigtet.

En stigning i ejendomsmarkedet vil naturligvis påvirke værdien af en ValueBuilding-investering positivt. Vælger en ValueBuilding-investor at sælge sine aktier inden ejendommen realiseres, vil den ekstraordinære fortjeneste udeblive, men afkastet fra udlodninger og afdrag fra gælden vil repræsentere et afkast sammenlignligt med en direkte ejendomsinvestering.

ValueBuilding bør derfor ses som en langsigtet investering – der giver pæne løbende udlodninger.